Meer over ons

Mama Terra is een initiatief van Jungle Café. We vinden de aarde, haar welzijn en bewust leven erg belangrijk. Daar dragen wij ons steentje aan bij in ons café, we de lekkerste plantaardige cappuccino's, frisse drankjes en verrassende ontbijtjes, lunches en taartjes maken en serveren en je even kunt ontsnappen aan de drukte van de wereld.

 

Wij geloven dat je voor goed eten, drinken en fijn samenzijn écht even de tijd mag nemen. Ook als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken. Daarom maken we bij Mama Terra plantaardige gerechten zoals je ze nog nooit geproefd hebt - om mee te nemen! We gebruiken alleen de beste onbewerkte biologische ingrediënten, die duurzaam zijn geteeld en kleinschalig ingekocht. Voor het bereiden en samenstellen van onze bowls laten we ons inspireren door ayurveda. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat ervan uit dat jouw gezondheid baat heeft bij verschillende soorten voeding op basis van je lichaams- en persoonstype. Hieronder lees je er meer over - en ben je dan nog nieuwsgierig? Komt gerust eens kletsen!

Naast vers bereide gerechten vind je in onze winkel ook conscious ingrediënten om je voorraadkast mee te vullen, fijne selfcareproducten voor je dagelijkse ritueel en inspirerende boeken of producten om nóg beter voor onze aarde te zorgen.

Bliss balls_edited.png

Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem dat ervan uitgaat dat er drie lichaams- en persoonstypen bestaan: dosha's. Deze zijn ingedeeld op basis van de vijf elementen lucht, aarde, vuur, water en ruimte:

Kapha = aarde & water          Pitta = vuur & water          Vata = wind & ruimte

Iedereen bestaat uit een samenstelling van deze drie dosha's. Daarbij kan er een dominanter zijn dan de andere twee, beïnvloed door je karakter, omgeving en de seizoenen. Het is de kunst om ze zo goed mogelijk in balans te houden met onder andere voeding. Daar helpen wij je een handje bij met onze vooraf samengestelde bowls en voedzame bliss balls.