top of page

Meer over ons

Mama Terra is een initiatief van Jungle Café. We vinden de aarde, haar welzijn en bewust leven erg belangrijk. Daar dragen wij ons steentje aan bij in ons café, we de lekkerste havercappuccino's, frisse drankjes en verrassende ontbijtjes, lunches en taartjes maken en serveren en tijd maken om écht te verbinden.

 

Wij geloven dat goed voor de aarde zorgen samengaat met goed voor jezelf zorgen: voor je lichaam met goed eten en drinken en fijne manieren van bewegen, en voor je geest door fijn samenzijn, aandacht en jezelf en anderen leren kennen. Bij Mama Terra organiseren we evenementen en verkopen we producten die je daarbij kunnen helpen.

Daarnaast maken we plantaardige gerechten zoals je ze nog nooit geproefd hebt voor jouw (bedrijfs)event of retreat. We gebruiken alleen de beste onbewerkte biologische ingrediënten die duurzaam zijn geteeld en kleinschalig ingekocht. Voor het bereiden en samenstellen van onze cateringgerechten laten we ons inspireren door ayurveda. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat ervan uit dat jouw gezondheid baat heeft bij verschillende soorten voeding op basis van je lichaams- en persoonstype. Hieronder lees je er meer over - ben je dan nog nieuwsgierig? Kom gerust eens kletsen!

daniel-schludi-pYpOZMP43Cc-unsplash (2).jpg

Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem dat ervan uitgaat dat er drie lichaams- en persoonstypen bestaan: dosha's. Deze zijn ingedeeld op basis van de vijf elementen lucht, aarde, vuur, water en ruimte:

Kapha = aarde & water          Pitta = vuur & water          Vata = wind & ruimte

Iedereen bestaat uit een samenstelling van deze drie dosha's. Daarbij kan er een dominanter zijn dan de andere twee, beïnvloed door je karakter, je omgeving en de seizoenen. Het is de kunst om ze zo goed mogelijk in balans te houden met onder andere voeding. Daar helpen wij je een handje bij met onze evenementen en catering.

bottom of page